Annons
Insändare

Trelleborg en hamnstad eller en hamn med en stad?

Trelleborgs hamns lögnaktiga reklamspott i närradion fortsätter snurra på.
Publicerad 27 augusti 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten menar att hamnen bidrar till ökad kriminalitet.
Skribenten menar att hamnen bidrar till ökad kriminalitet.Foto: Tom Wall

Den säger att hamnen med sina 128 anställda bidrar direkt eller indirekt till att sysselsätta 5 000 i Trelleborgs kommun.

En matematik i den högre skolan och ett resonemang som man häpnar över.

Annons

Med ett sådant resonemang kan jag resonera att hamnen bidrar med 5 000 rubriker i media som svärtar ner hela Trelleborgs kommun. Vilket är betydligt mer sant än hamnens falska reklamspott.

Det är rubriker om prostitution, smuggel, inbrott, knarkbeslag, rattfulla chaufförer, våld, penningtvätt, barnpornografi, automatvapen, handgranater – allt knutet till Trelleborgs hamn.

Det är faktiskt hamnen som bidrar med att det begås en massa brott direkt eller indirekt, jag skulle vilja gå så långt som till att hamnen bidrar direkt eller indirekt till djurplågeri och människors död genom till exempel djursmuggling och rattfulla chaufförer som får köra genom hamnen och krocka.

Det är den typen av publicitet som hamnen tillför oss trelleborgare. Jag tar ett axplock från TA de senaste månaderna:

Jag slutar där med rubrikerna, men det finns många många fler, rubriker som inte ger hamnen den glans som de hamnansvariga, med VD i spetsen, själva vill förmedla.

Det här är vad polis och tull mäktar med att hitta och alla vet att det är en bråkdel av de verkliga eländet som hamnen är med och bidrar genom sina godstransporter.

Hamnen i Trelleborg göder kriminaliteten i det här landet direkt eller indirekt!

EMWE

Annons
Annons
Annons
Annons