Annons
Insändare

Trelleborg – en fantastisk plätt på Söderslätt

Insändare • Publicerad 8 juni 2007

Trelleborg är en fantastisk kommun med ett underbart läge på Söderslätt och med en lång kust. Detta ger förutsättningar för en mycket hög boendekvalitet för de flesta.

Vi ser en kraftigt ökad aktivitet i centrum med bland annat välbesökta uteserveringar när vädret så tillåter. På stadsbyggnadskontoret är tempot mycket högt för att så snabbt som möjligt behandla alla förfrågningar om att få bygga sin drömbostad, enskilt på landet långt från grannar, i en av våra många byar eller inte minst längs kusten.

Annons

Många vill flytta från andra kommuner till Trelleborg. Detta är i sig lätt att förstå om man kommit till Trelleborg längs E6. Det frodiga, inbjudande Söderslätt bryts av Albäckskogen och så öppnar sig utsikten över havet och Trelleborg med alla sina färjor. Visst är det bedårande. Nu äntligen verkar vi dessutom få möjlighet till en säker och bekväm transportled för både människor och gods. Det måste anses som en mycket stor framgång för Trelleborgsalliansen om man nu snabbt får gehör för behovet av en utbyggd E6 efter alla dessa år då det rent konkret inte hänt särskilt mycket.

Att det i detta läge finns ett parti som i princip säger att vi kan vänta lite till är förvånande. Vad vill man då vänta på? Uppenbarligen har man inte funderat på hur viktigt det första intrycket av en ort är eftersom man vill ta bort vår vackra infart längs kusten och ersätta den med en ny genom ett industriområde. Dessutom vill man leda all trafik en enda väg medan Alliansen och Sverigedemokraterna vill dela upp trafikflödet längs två vägar bland annat för att inte ytterligare belasta Hedvägen.

Min förhoppning är en transportled runt staden, men nära bebyggelsen, för att spara så mycket som möjligt av vår högklassiga resurs åkermarken. Hela kommunen skall leva och eftersom det är så attraktivt att bo nära havet ser jag gärna en "bandstad" från tätorten till Beddinge. Denna typ av bebyggelse är dessutom enkel att serva med kollektivtrafik och kan ge förutsättning för en bärkraftig bussförbindelse Trelleborg – Ystad.

Leif Sjögren (c)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons