Insändare

Trelleborg – en del av Europa

Under en längre tid har jag i Trelleborgs Allehanda läst insändare om hur hamnens utbyggnad ska hanteras och planeras.
Insändare • Publicerad 21 mars 2013

Ekonomin ska vi inte tala om, den är alldeles till råttorna, som man brukar säga på vanlig svenska.

De planerade ringvägarna runt staden är alldeles fel planerade enligt insändarskribenterna, trots att Vägverket har haft ett ord med i laget inför besluten.

Man frågar sig – finns det bara okunniga personer som fattar besluten? När det gäller hamnens utbyggnad har ju Sjöfartsverket haft ett finger med i spelet och ansett att inseglingsrännan bör breddas och göras djupare.

Regeringen har, även den tillstyrkt hamnens utbyggnad och förmodligen haft avsikten att stötta ekonomiskt. Tillika har EU lämnat sitt samtycke.

Trelleborg finns med i framtida förbindelselänkar med övriga Europa. Det bör vi som bor i denna lilla stad glädjas åt. Tänk att vi får var med i detta stora projekt. Det är väl glädjande, eller hur?

Nu undrar jag vad som ligger bakom all denna klagan som insändarskribenterna ska klämma ur sig i skrift. Är det inte det ena så är det det andra. Hur har man en så stor kunskap inom allt som rör hamnen och tillika hur ringvägarna ska förläggas då anser jag att det är en stor förlust för hamnens styrelse och kommunen, att ha missat denna kunskap.

Okej, jag kan tänka mig att motståndet föds bland dem som bor på östra stranden. Att man inte ser skogen för alla träd. Samhällets utveckling, den kan man inte stoppa, den måste ha sin gång.

Nilla Olsson
Magne
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.