Annons
Insändare

Trelleborg är till salu

Nu när Trelleborg är till salu så blir det väl som för över tusen andra svenska företag, att dom blir Kina-ägda.
Publicerad 17 december 2019
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Planerade försäljningar av kommunal egendom oroar insändarskribenten.
Planerade försäljningar av kommunal egendom oroar insändarskribenten.Foto: Sara Johari

Volvo personbilar, Nevs, SF bio mfl är redan Kina-ägda. Så blir det när man lever på ”lånta fjädrar” och inte anpassar munnen efter matsäcken.

Om Trelleborgs ekonomi skall räddas så gäller att så snabbt som möjligt, glömma politikerdrömmarna, Ringväg och Sjöstad. Anpassa kommunens ekonomi till verkligheten och börja en avbetalningsplan för lånen som redan har nått taket.

Annons

Rädda Trelleborgshem som idag har en mycket god ekonomi som klarar en normal utbyggnadstakt.

Rädda Trelleborgs energi och låta det utvecklas med egen energiproduktion för sol- och vind, här finns stora möjligheter.

När vi bygger nytt skall det vara energismart, ställ även krav i byggloven, det är billigare och bättre att energieffektivisera än att skapa ny energi.

Politikerna måste lära sig att lyssna på dom som har specialkunskapen.

Ta till exempel vägar, nu säger specialkunskapen att trafiken skall gå närmsta vägen och med jämn hastighet. Det vill säga inga stoppljus och inga ringvägar. Vi får inte glömma att bilarna håller på att elektrifieras i snabb takt och problem med avgaser och buller försvinner nästan helt.

Vi måste få ett levande centrum och inte satsa på de perifera stadsdelarna, det räddar en massa jordbruksmark som vi lever av.

Kjell Forsberg

Annons
Annons
Annons
Annons