Annons
Insändare

Tre frågor till Torbjörn Karlsson

Reflektion på artikeln ”Bäddat för strid om ledarrollen” (TA den 20 oktober).
Insändare • Publicerad 22 oktober 2014
Foto: 

Det är med bestörtning jag på morgonkvisten vid frukostbordet läser i Trelleborgs Allehanda att det fortfarande råder tvivel om vem som ska bli kommunalråd i kommunen.

Har inte ledningen i partiet och Torbjörn Karlsson själv begripit att Trelleborgs invånare sagt sitt? Jag för min del tycker det är rätt så tydligt när Catherine Persson kryssas fram från plats nummer tio till plats nummer ett i fullmäktige med hela 91 kryss mer än Torbjörn Karlsson.

Annons

Det är väl heller inte så svårt att förstå att många av de kryssen ”ettan” fått på fullmäktigelistan är så kallade slentriankryss... Många som röstar förstår sig inte på det här med kryssröstning och kryssar per automatik den som står på första plats.

Jag tycker det är barockt hur det går till i Socialdemokraterna, har vi väljare ingenting att säga till om? Varför finns möjligheten att personkryssa om partierna (i detta fall Socialdemokraterna) väljer att totalt ignorera detta och i stället göra som de själva vill för att vinna makt. Det är nästan så man blir illamående. Sist men inte minst vill jag ställa några frågor till Torbjörn Karlsson och jag hoppas få ett svar i tidningen:

1. Hur ställer du dig till att ha splittrat ett helt parti, vilket uppenbarligen gjorts eftersom där är två läger inom ert parti.

2. Hur ställer du dig till att eventuellt bidra till S förfall i kommunen genom att peka finger åt oss väljare och strunta i vad vi tycker genom att inte se dig som besegrad?

3. Tror du att du kan känna glädje och stolthet i att tillträda som kommunalråd när du har vetskapen om att majoriteten av S väljare i Trelleborg hellre ser Catherine Persson än dig på kommunalrådsposten?”

Tack för ordet!

Nilla Olsson
KANSKE F SOSSEVÄLJARE FÖR SISTA GÅNGEN
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons