GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tre frågor om östlig hamninfart

I ett debattinlägg (den 7 juli) kritiserar Ann Kajson Carlqvist (M) Socialdemokraterna för att vara ryggradslösa för att man vill lyssna in vad medborgarna vill när det gäller östlig hamninfart.
Publicerad 18 juli 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hur motiverar du beslutet att tvinga folk från sina hem, undrar Peter Svensson i sin insändare och riktar sig direkt till kommunalrådet Ann Kajson Carlqvist (M).
Hur motiverar du beslutet att tvinga folk från sina hem, undrar Peter Svensson i sin insändare och riktar sig direkt till kommunalrådet Ann Kajson Carlqvist (M).Foto: Tomas Nyberg

Att Ann Kajson Carlqvist gör detta utspel är föga förvånande, det gäller såklart att vinna röster inför stundande val och vad är inte lättare då än att hoppa på sina motståndare?

I sak har Ann Kajson Carlqvist rätt, beslutet om ringväg för tung lastbilstrafik och östlig hamninfart är klubbat med bred majoritet i kommunfullmäktige sedan lång tid tillbaka. Problemet är att beslutet fattades på felaktiga premisser och därmed borde varje politiker i Trelleborg ha så mycket ryggrad så att man är beredd på att riva upp detta.

Jag har närvarat vid varje informations- och samrådsmöte gällande östlig hamninfart och ringväg för lastbilstrafik som kommunen ordnat. Inte vid något av dessa har det framkommit att Trelleborgs kommun inte haft vare sig Trafikverket eller länsstyrelsen med på tåget. Tvärtom, man har mörkat och fört oss kommuninnevånare bakom ljuset och tydligt framhållit att det inte fanns några hinder.

Jag har ställt raka tydliga frågor till berörda politiker i mina tidigare insändare i Trelleborgs Allehanda utan att få svar men jag provar ännu en gång. Ann Kajson Carlqvist har bedyrat vikten av transparens till skillnad från hennes företrädare och det borde borga för att svar kanske kommer att ges?

Tre enkla frågor som jag och många fler med mig skulle vilja ha besvarade från dig:

1. Hur motiverar du beslutet att försämra miljön genom att låta tusentals lastbilar varje dygn köra flera kilometer runt hela Trelleborg till en östlig hamninfart?

2. Hur motiverar du beslutet att tvinga folk från sina hem och förstöra den genuina miljön längs Östra stranden för att bereda plats för en östlig hamninfart?

3. Hur mycket kommer hela kalaset kosta med ringväg för lastbilar och östlig hamninfart och vem skall stå för kalaset, vi skattebetalare?

Tacksam för snabbt svar!

Peter Svensson