Annons
Insändare

Trafikverkets ja-sägande kan bli ödesdigert

Reaktion på artikel i TA (den 2 december).
Publicerad 5 december 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det finns redan en evakueringsväg på bangårdsområdet och ytterligare evakueringsväg behövs ej, menar insändarskribenten Ivar Ek.
Det finns redan en evakueringsväg på bangårdsområdet och ytterligare evakueringsväg behövs ej, menar insändarskribenten Ivar Ek.Foto: Tomas Nyberg

Tänk om vi medborgare börjar hota politikerna för att få igenom vår åsikt.

Om Mikael Rubin (M) lugnat sig så hade det kanske visat sig att med Trafikverkets stil så brukar det bli ett ja från dem. De brukar vara jasägare i slutet. Tydligen saknar Trafikverket makt att styra utan det primära är deras tillgång på pengar. Deras ja-sägande kan bli ödesdigert för Trelleborgs innevånare.

Annons

Om vi nu tar sakfrågorna så finns det redan en evakueringsväg på bangårdsområdet och ytterligare evakueringsväg behövs ej. Infart till hamnen finns redan på västra sidan och det behövs ingen på östra sidan. Skall det byggas ett dubbelspår för järnvägen så skall det så klart byggas en ny järnvägsdragning på västra sidan som ej har bostadsbebyggelse. Järnvägsdragningen från Malmö kommer in mitt för staden norr ifrån. Västra industriområdet kan användas till bangård och uppställningsplats för lastbilar från och till hamnen. Denna dragning medför mindre upphöjda broar och dragning i anslutning till bebyggelse. Med detta förfaringssätt behåller man industriområde som industriområde och behåller bostadsområde som bostadsområde och sparar stora kostnader.

”Skall det byggas ett dubbelspår för järnvägen så skall det så klart byggas en ny järnvägsdragning på västra sidan som ej har bostadsbebyggelse.”
Ivar Ek

Det kan inte vara vettigt att låta tänkta 3 000 lastbilar från E6 västra sidan att köra runt staden in till centrum där påfartsramperna till båtarna finns. Då har man tappat allt miljötänkande! Friställandet av bangården kan med tveksamhet bebyggas om det är ett måste och man är väldigt frustrerad! Sälja hamnen till Kina? Mikael Rubin hakar på Svenska staten som i huvudsak har sålt våra tillgångar till utlandet.

Ivar Ek

Annons
Annons
Annons
Annons