Annons
Insändare

Trafiken ökar och därmed behoven

Svar till Anders Hanssons (den 9 augusti).
Insändare • Publicerad 15 augusti 2011

Ja, Anders Hansson, visst kan vi titta lite grann i backspegeln som Du säger.

Du vet alltså inte om att det år 2006 förelåg ett enhälligt beslut i kommunstyrelsen om att överlämna ett slutligt förslag på Översiktsplan 2006 (ÖP 06) till kommunfullmäktige för utställning och samråd? Där ingick bland annat förslag till ringväg och pågatåg. Samtidigt pågick förhandlingar med dåvarande Vägverket om byggnation av motorväg i första hand till Skegrie/Maglarp. Det förelåg också förslag att flytta hamnen och att frilägga stora delar av kusten för bättre tillgänglighet och rekreationsmöjligheter.

Annons

Du ska veta att allt detta nedlagda arbete stoppades av alliansen med Bingsgård i spetsen för att omarbetas. Du kanske inte heller vet att ÖP 06 till största delen var underlag för stadsarkitektens arbete med att ta fram det som senare blev ÖP 10. Allt blev således bara fyra år försenat!

Det borde inte vara okänt för Dig att Bingsgård kämpade för att dra ner motorvägen enligt E 6:ans sträckning, alltså genom Albäckskogen med anslutning till en framtida österut planerad hamn. Trafiken skulle dras genom Hamngatan/Järnvägsgatan i Trelleborg utan hänsyn till all den fjärrtrafik som då skulle belasta staden. Ingen måste köra genom hela stan i onödan skriver Du, då har Du kanske glömt att Inger Hansson och Bengt Gunnarsson genom inlägg i kommunfullmäktige lyckades stoppa Bingsgårds idéer men på bekostnad att de skulle uteslutas ur Moderaterna därför att de inte följde gruppens beslut!

När Du sedan ser Dag Hammarskjölds väg i Ystad som en förebild för Trelleborg så är den i vissa delar ett exempel på olycklig konstruktion vilket påtalats i både Ystad och Trelleborg.

Behovet av ringväg har funnits i 25 år tycker Du. Det är inte riktigt sant, sanningen är att trafiken ökat med åren och att behovet kommit successivt, därav ÖP 06.

Pågatågen är ännu ett exempel på illa skött ärende. I samband med ÖP 06 pågick långt gångna förhandlingar med SJ och Banverket som sedan gick i stå i några år på grund av omoget hanterande.

Din namne Riksdagsledamoten Anders Hansson försökte på mitt initiativ att Trelleborg skulle få hjälp med finansieringen av hamn och ringväg såsom varande av riksintresse inom sin egen grupp i Riksdagen men misslyckades vilket innebär att Trelleborgs invånare nu får stå ansvariga för alla de miljoner som Bingsgård så välvilligt låter oss trelleborgare borga för. Inget rederi har ens beställt fartyg så stora att de behöver en större hamn, inte heller har någon budget presenterats. Ingen hänsyn har tagits till hälsofrågorna som är så viktiga för trelleborgarna.

Låt oss bara hoppas att väljarna till nästa val genomskådat Bingsgård med anhangs obefintliga ledarskap och oförmåga att stå för utveckling av Trelleborg.

Men Bingsgård är väldigt duktig på att klippa band!

Nilla Andersson
G Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons