Annons
Insändare

Trafikbullret på Hedvägen välkänt

Svar till Boende vid Hedvägen (den 17 september).
Insändare • Publicerad 25 september 2009
Foto: 

Naturligtvis lägger miljönämnden stor vikt på bullerfrågor och i alla samrådsärenden ställs krav till dem som planerar och bygger, att riktvärden för buller ska hållas.

Trafikbullret på Hedvägen är väl känt och har vid flera tillfällen behandlats i miljönämnden.

Annons

Miljönämnden hade vid möte (den 7 september) "Detaljplan för del av Ståstorp 3;1 med flera" på samråd från byggnadsnämnden.

I yttrandet påtalas särskilt att planområdet kommer att ge upphov till ökade trafikmängder och att Hedvägen redan i dag har stora trafikmängder och att bullersituationen är besvärande för många boende.

Vid nämndens möte i mars fanns vägen mellan cirkulationsplatsen vid Västra Ringvägen/Hedvägen till väg 108 på samråd från byggnadsnämnden. Bullerstörningar vid Prästahejdan bedömdes som högre än vad riktvärdena tillåter och krav ställdes på bullernivåer och bullerdämpande åtgärder.

Tidigare har miljönämnden ställt krav på bullerdämpande åtgärder längs delar av Hedvägen och dessa har utförts av tekniska nämnden.

Hedvägen är som de flesta vet hårt belastad och utsatt för trafikbuller. Den nya vägdragningen från väg 108 till Västra Ringvägen samt en ringled förbi Trelleborg kommer framöver att minska trafikproblemen.

Nilla Andersson
Görgen Holmdahl, ordförande i miljönämnden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons