Insändare

”Träd fram och stå för dina åsikter”

Insändare Artikeln publicerades
Skribenten konstaterar att luftmätaren söder om rådhuset allt som oftast lyser grönt..
Foto: Anette Sjöstrand
Skribenten konstaterar att luftmätaren söder om rådhuset allt som oftast lyser grönt..

Det eviga tjafset om östlig eller västlig infart till hamnen har nog tröttat ut de flesta trelleborgare.

I TA (den 8 augusti) talar signaturen LBP återigen om vad som är "rätt" och hyllar de politiker som delar hans uppfattning, de andra saknar enligt LBP sunt förnuft.

LBP är en ständigt raljerande, återkommande agitator i frågan, märkligt att gömma sig bakom signatur när man har så bestämd uppfattning både i frågan och om dem som tycker annorlunda.

När det gäller utsläppen, från lastbilarna som skall till färjan, så bör de rimligen bli högre om man kör en längre sträcka, det blir bara det att de hamnar någon annanstans, de försvinner inte som en del tycks tro.

Enligt mätstationen vid rådhuset så är luften ganska ok. Jag har i alla fall inte sett något annat än att den visar grönt ljus. Kanske kan LBP se stationen från sitt fönster?

Hamnen ligger där den ligger och att påstå att trafiken dras igenom centrala Trelleborg för att komma dit är väl ändå att ta i, titta på en karta.

Det är inte troligt att LBP bor i de östra delarna av stan, det är väl därför som lobbandet om östlig infart ständigt återkommer.

Jämförelsen med Malmö ter sig närmast som patetisk.

Den 3 september var det tid igen för LBP, att i TA gagga samma argument om igen.

Nä, du LBP, träd fram med ditt namn och visa att du står för dina åsikter.

En fråga till TA. Hur kan man ta in en insändare som tar mer än en halv sida, när ni i era regler anger att man ska skriva kort? Har LBP gräddfil hos TA?

Håkan Borg

Svar direkt: Vi brukar uppmana att man inte skriver längre än 4 000 tecken. De två inläggen som du refererar till är 4 325 respektive 3 038 tecken. Någon gräddfil på TA:s åsiktsredaktion finns inte för någon.

Nilla Olsson

insändar- och debattredaktör