Annons
Insändare

Tommy Larssons tvetydiga svar

Insändare • Publicerad 30 mars 2007

Med glädje läste jag Tommy Larssons svar (den 23 mars) angående torgstadgans efterlevnad. Han är införstådd med sambandet mellan miljömålen och ekoproduktion.

Men det är absurt att få mig att acceptera att sälja ekologiska jordgubbar bland strumpor och vaser bortom livsmedelsstråket.

Annons

Jag har under vintern varit ute i butiker runtom i landet som "Ekobonde i butik", ett EU-projekt tillsammans med Ekologiska Lantbrukarnas Riksorganisation och som skall leda till ökad försäljning av ekologiska varor. Varornas placering och exponering är helt avgörande. Det verkar som om mina konkurrenter i centrumbyggnaden i Skanör har mycket goda kunskaper om betydelsen av varornas exponering.

Den etablerade handeln, som uppköpare av grönsaker och bär, måste vara mogen att klara av ekologisk konkurrens och en ekologisk diskussion utan att bli alltför provocerade.

Min torgplats som ideligen tvingas försvinna kan knappast betraktas som provisorisk då den återfinns på samtliga torgkartor sedan 1989.

Mycket diskussion har det varit genom åren angående min konkurrens både i kommunen och bland företagare i Skanör. Det är till konsumenternas fördel om ekologiskt odlade jordgubbar får säljas på lika villkor tillsammans med konventionellt odlade.

Linus Wrethov

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons