Insändare

Tom Nyströms "sanningar"

Replik på Tom Nyströms insändare (den 8 juli).
Insändare • Publicerad 15 juli 2014

Du fortsätter att ägna Dig åt direkt desinformation.  Jag har sannerligen inte sagt att vår stadskärna skulle ligga i det snart fullbyggda västra industriområdet. Centrum ligger där rådhuset är placerat. Hamnen lägger sina nya färjelägen österut. De, som nu byggs, placeras öster om vår stadskärna. Östra industriområdet blir därmed en mycket viktig ny kugge i logistikkedjan. Lastbilarna kan dirigeras ner direkt därifrån via en matarväg på järnvägens utsida och köra direkt ombord när det är dags för respektive färjas avgång. De totala avgasminskningarna blir mycket stora jämfört med i dag. Vi slipper att köra lastbilar genom stadskärnan, och det blir en mycket stor förbättring för hela vår befolkning.

Denna godstransportlösning, som kommunfullmäktige med 40 röster mot 3 beslutade sig för, som den bästa lösningen, kommer att påverka befolkningen i både öster och väster positivt.  Att påstå att det går att bygga en tunnel, som kan kapsla in avgaserna från lastbilarna inne i tunneln, är okunskap och ren gallimatias. Utflödena måste ventileras ut, stiger uppåt och hamnar inne i kärnan. Detta har alla experter kommit fram till. Det är dags för alla att nu sluta upp runt majoritetsvalet och se till att få alla hjulen igång i vår kommun. 

Den föreslagna modellen enligt SÖS modell är verklighetsfrämmande både ur teknisk och finansiell synvinkel. Inget av de konsultbolag som under åren varit engagerade har framfört detta som alternativ.

Detta skulle även innebära att stadens skattebetalare skull få stå för kostnaderna. Hamnbolaget har inte de ekonomiska resurserna.

 

Nilla Olsson
Per Brandt (S)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.