Annons
Insändare

Tog det sex månader för de stora oppositionspartierna att hitta reservationsinstrumentet?

Läste i TA (den 22 juni) att det var en hätsk debatt i fullmäktige angående förslaget att ”flytta” alkoholismen från Rådhustorget till annan plats.
Publicerad 26 juni 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Oberoende av om man välkomnar delar av ett förslag måste man reservera sig mot de delar som absolut inte ska genomföras”, menar skribenten som reagerat efter senaste kommunfullmäktigemötet. Arkivbild.
”Oberoende av om man välkomnar delar av ett förslag måste man reservera sig mot de delar som absolut inte ska genomföras”, menar skribenten som reagerat efter senaste kommunfullmäktigemötet. Arkivbild.Foto: Andreas Mårtensson

Slutklämmen i artikeln fångade mitt intresse:

”Reservationerna rasar in.”

Tog det sex månader för de stora oppositionspartierna att hitta reservationsinstrumentet?

Vid omröstningen den 19 december förra året då det handlade om arvodena finns det inga reservationer, inte mot någon del av tokigheterna.

”Vid omröstningen den 19 december förra året då det handlade om arvodena finns det inga reservationer, inte mot någon del av tokigheterna.”
Erik Andersson

Oberoende av om man välkomnar delar av ett förslag måste man reservera sig mot de delar som absolut inte ska genomföras.

Var det kanske så att de två stora oppositionspartiernas del av arvodes-kakan var så stor att reservationer liksom absoluta nej-röstningar till hela förslaget kändes omöjliga

Vilka andra förklaringar finns?

Erik Andersson

Annons
Annons
Annons
Annons