Annons
Insändare

Tjuren Ferdinand i Trelleborg – ett önsketänkande

Utanför ingången till Stadsparken finns ett par stora inramade rabatter.
Publicerad 10 maj 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten är förtjust över blommorna vid entrén till stadsparken.
Skribenten är förtjust över blommorna vid entrén till stadsparken.Foto: Tomas Nyberg

Där planteras flera gånger varje år, anpassat efter årstiden, de vackraste blomsterarrangemang man kan tänka sig. Många olika sorters blommor i fascinerande på varandra avstämda färger och storlek. Det är så underbart vackert och många blir stående och beundrar. Jag har till och med upptäckt barn som stannar och en liten flicka som sa: ”Mamma titta vilka fina blommor som växer här!”

Jag vill bara passa på och tacka de ansvariga för denna prakt! Titta gärna på det som nu är planterat och njut av arrangemanget.

Annons

Bara tanken på att två enorma höghus ska (skulle?) byggas på denna plats gör mig förtvivlad. Att så mycket dumhet finns. En gammal dam, som stod och beundrade blommorna, berättade för mig: ”Jag är infödd trelleborgare och har hört att här skulle byggas höghus. Har de ännu inte förstått att de förstört så mycket gammalt och vackert i Trelleborg och byggt sån´t där?" (Hon pekade på Valen)

Så mycket vishet och erfarenhet hos en gammal dam får man inte ignorera. Skäms på er!

Hur vore det med tjuren Ferdinand hos oss här i Trelleborg? Han skulle bara "lukta på blommorna" och stånga bort alla grävmaskiner!

Eva

Annons
Annons
Annons
Annons