Annons
Insändare

Titta på vad grannkommunerna erbjuder

Politiker redo att satsa på Gislöv hamn, fantastiskt goda nyheter!
Insändare • Publicerad 16 augusti 2012
Foto: Tomas Nyberg

Det som saknas är de små detaljerna som när, hur och med vilka ekonomiska ramar. Några saker lyfts fram som är klarläggande;
 Smyge skall leva sitt eget liv. Detta måste tolkas som att pengar till Smyge inte skall belasta eller tas ur samma budget som övriga hamnar, mycket bra!


Att det råder enighet om att något måste göras och att hamnen skall ses som en tillgång, inte belastning, är också bra. 
Då bör det inte heller bli några svårigheter att komma överens om hur man skall göra, eller?
 Innan man, som vanligt, börjar prata om avgiftshöjningar bör man klädsamt titta på vad grannkommuner erbjuder redan idag och till vilka priser. Gislöv är med dagens standard inte billigt.
 Det finns massor med kommuner att titta på, färdiga lösningar, minimalt med konsultbehov. Varför skulle inte Trelleborg kunna när andra kan?


Oroväckande är däremot att man från politiskt håll inte verkar vara klara över vilka problem som faktiskt finns. Det verkar till exempel vara en nyhet att man inte kan ta bussen som gästande. Så har det varit i flera år.
 Känner man inte till detta, undrar jag hur man skall kunna veta och förstå och fatta beslut om de åtgärder som behövs i hamnen. Använd kunskapen hos de som är de faktiska brukarna, gästande och de med båtplats. 
Nu börjar den politiska tjockan klarna, det finns hopp!

Nilla Olsson
Distansen
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons