Insändare

Titta nedåt när ni promenerar!

Under hela december månad har vi haft vinterväder av sällan skådat slag, vissa dagar har det varit kanonväder andra dagar lite sämre väder, men dock kallt och snö.
Insändare • Publicerad 10 januari 2011

Under dessa strålande vinterdagar som vi har haft, så är det skönt med en promenad runt om i våra grönområden. Men här är en varning befogad.

Till alla Er som tänker ta en skön vinterpromenad runt Flaningen – titta inte rakt fram eller uppåt, titta alltid neråt!. Risken är då betydligt mindre att ni trampar i en av alla dessa hundblajor som ligger överallt på gångvägarna. Man kan snart inte gå runt Flaningen för all hundskit som ligger på gångvägarna.

Man kan verkligen undra om alla dessa hundägare som rastar sina hundar där inte orkar eller ens gitter böja sig ner och ta upp skiten efter sin hund. Det finns hundlatriner uppsatta, men det ligger stora hundblajor alldeles i närheten av hundlatrinkorgarna, snacka om trångsynta hundägare som inte kan ta upp skiten och bära den två meter till latrinen. Man skulle kunna tro att hundägarna har fått för sig att skiten försvinner i snön, så det gör inget att min hund skiter lite överallt. Men det är ju precis tvärtom, det syns betydligt mer, och det är betydligt lättare att plocka upp.

Detta är äckligt och en miljöfråga och kanske även en smittorisk för andra hundar, samt en stor sanitär olägenhet, tänk på alla småbarn som sitter i sin pulka efter sina föräldrar och älskar att ha sina händer i snön utanför pulkan, hur roligt är det att komma hem med fullt av hundskit på vantarna? Eller att ha skiten under skorna när man trampar in på mattan i entrén. Och vad hade ni hundägare som skall känna Er träffade av denna insändare sagt om ni hade fått hundskit i er trädgård eller utanför där ni bor från en annan hund än Er egen? Jo, då hade det väl låtit ungefär så här "Jävla hundägare som inte kan upp skiten efter sin hund".

Så alla hundägare, ge er själv ett nyårslöfte; "Att alltid plocka upp efter Er hund", så gör ni alla, miljön och inte minst Er själv en stort tjänst.

Nilla Andersson
Själv hundägare som plockar upp skiten
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.