Insändare

Tingshuset som konsthall

Insändare • Publicerad 31 januari 2007

Det skulle vara roligt om Tingshuset kunde byggas om till konsthall. En konsthall skall spegla framtiden och ett museum det förgångna. Då kunde man dessutom göra en del av parken till skulpturpark (typ Vanås eller varför inte som en mindre Lousiannaanläggning?)

Jag har föreslagit det tidigare och man kan ju hoppas att det blir av.

Dessutom finns det ju möjlighet att bygga till på höjden om utrymmet blir för litet. Man har ju alltid en förhoppning om att intresset för kultur skall växa och att Trelleborg skall bli en riktig kulturstad.

Det centrala läget betyder mycket och besökarantalet kan öka. Men museet måste vara kvar och satsa på annorlunda utställning, gärna med speciella barnutställningar, varför inte om gamla leksaker eller hur man klädde sig för i tiden? Allt detta som hör till ett museums verksamhet enligt min mening.

Kerstin Gahne

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.