Annons
Insändare

Tillåt endast utfart söderut från två gator i centrum

Som sagt en ny ringväg som utgår från befintlig byggd dubbelfilig östlig utfart och vidare vänster i rondellen mot City-Gross (också byggd och förberedd som just utfart) och så vidare är ju inget problem.
Publicerad 14 juni 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten föreslår att man inte ska få köra ut på Strandgatan och Hamngatan från till exempel Hansagatan.
Skribenten föreslår att man inte ska få köra ut på Strandgatan och Hamngatan från till exempel Hansagatan.Foto: Tomas Nyberg

Bägge dessa vägbitar är ju dessutom tidigare betalda och ligger bara och väntar på att användas för sitt ursprungliga syfte. Det är hamnutfarten som Trafikverket/Banverket och Länsstyrelsen för övrigt inte är intresserade av som är problemet.

Därutöver är det obegripligt varför det finns så många rödljus på vägen genom Trelleborg österut. Det borde väl räcka med två nerfarter norrifrån som är öppna och har trafikljus; en vid korsningen vid Stavstensvägen/Ica-Maxi och en vid gamla posthuset. Alla andra kunde stängas för nerfart till Hamngatan, men såklart vara öppna för trafik norrut. Borde underlätta köbildningen genom stan avsevärt.

”Det är obegripligt varför det finns så många rödljus på vägen genom Trelleborg österut.”
Hans Emanuelsson
Annons

Bodde tidigare på Öster och även Gislövs läge, men nu på Stavstensvägen och pendlartiden till Malmö skiljer med mer än en halvtimme, ibland fyrtiofem minuter utgående från dessa positioner på morgon och kväll.

Hans Emanuelsson

Annons
Annons
Annons
Annons