Annons
Insändare

The Final Countdown!

Insändare • Publicerad 11 september 2007

I dag är det sagt ska "hatten av " på kyrkan! Med anledning därav vore det på sin plats att vi församlingsbor blir upplysta om de skäl som landsarkivarieämbetet åberopar varför man ej kan spara cirka två meter av kyrkmurarna upp från grunden? Eller var detta yrkande ej uppe i kyrkofullmäktige? Detta förslag som Gustav Centervall en gång framlade för kontraktsrådet och som alla närvarande rådsmedlemmar tyckte var en bra idé och sedan bara så gräs inne. Väggarna skulle då kunna vara ett bra skydd när det är blåsigt vid en friluftsgudstjänst.

Vad som ryktas så ska det rivas ner till "sista sten"! För att det inte ska kosta något underhåll i framtiden! Då frågar man sig, vad har en ruin för underhållskostnad?

Annons

Inte kan det väl vara någon astronomisk summa som vi inte skulle kunna bära? I så fall finns det ju bidrag att söka, när den dagen kommer. Man ska visst inte ens ta tillvara det konstverk som sitter ovanför ingången ock pelarna på sidorna!! Dessa hade passat så perfekt där den stora porten är på det gamla församlingshemmet, åk ut och titta!

Med anledning av denna rivning, kan jag inte låta bli att tänka på "Trädkramare", finns det kyrkkramare?

Sven på Stavstensudde

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons