Annons
Insändare

Tar ett bra tag innan effekterna märks

Insändare • Publicerad 1 november 2005

Jag läste Per Grönlunds insändare. Oj! Du måste vara rätt ensam om att vilja spara resurser på pensionärerna med tanke på vilket parti du är medlem i. Jag förstår att du inte vill att vården ska bli sämre, utan effektivare och bättre.

Men vad är effektivare? hur mäter man det? Hur löser man det? Jag tror och tycker att de som vårdar även ska hinna med lite av den sociala biten oxå, inte bara att snabbt tillgodose vårdtagarens akuta behov. Jag är glad att vår kommun inte provat privata initiativ, dels för att jag inte tror på vinstintresse inom vården. En annan orsak är (vad jag tror) att personalen som är ute från privata företag kommer i kläm. Ska den personalen se det bästa från vårdtagarens sida eller från företagets sida? Vem och vad är det som bestämmer hur många vårdtagare man hinner med på en dag? Vad blir kontentan?

Annons

Vem ska göra vad? Vad är det i den privata regin som gör den så kostnadseffektiv? Om det inte är någon skillnadvårdmässigt, socialt och för personalen som jobbar,så varför inte föra in det i det systemet vi har idag? Jag tror det kommer att ta ett bra tag innan vi ser effekterna av den effektivisering och privatisering som redan skett och skerinom vård och omsorg.

BAE

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons