Annons
Insändare

Tänk om och tänk rätt

Det är med stor förundran jag läser Jan Isakssons (M) debattinlägg (den 23 augusti).
Publicerad 1 september 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
4 354 namnunderskrifter samlades in för att få till stånd den stundande folkomröstningen.
4 354 namnunderskrifter samlades in för att få till stånd den stundande folkomröstningen.Foto: Tomas Nyberg

Han skriver att ”en liten grupp boende på öster” motsatte sig den enligt honom logiska lösning med en östlig hamninfart.

Väl värt att påpeka är att 4 354 namnunderskrifter samlades in för att få till stånd den stundande folkomröstningen. Vet inte var Isaksson drar gränsen för stort eller litet?

Annons

Hur logiskt är det att flytta problemen från väster till öster?

För ganska exakt fyra år sedan tvingades de första bort från sina hus vid östra stranden och fler ställen på öster. Var fanns logiken i att genomföra detta så pass tidigt när ingenting var klart om hur infarten till hamnen skulle dras? Vi vet att detta kostat enorma summor för inlösen och fortsatt kontinuerlig skötsel kring de tomma fastigheterna.

Var finns logiken i att tung lastbilstrafik skall köra en betydligt längre sträcka på en ringväg runt hela Trelleborg? Följden blir avsevärt ökade föroreningar och dyrare transporter vilket kommer att leda till ökade priser för oss konsumenter.

”Hur logiskt är det att flytta problemen från väster till öster?”
Peter Svensson

Var finns logiken i att godstrafiken i Trelleborgs hamn skall öka så enormt som man gissar i sina prognoser? Varför skall Trelleborg vara en mellanlandningshamn för gods vars slutdestination är långt upp i landet? Vore det inte mer logiskt att se till att transportera detta gods sjöledes till mer närliggande hamnar? Detta skulle innebära avsevärt minskade utsläpp och mindre kaos på våra hårt belastade vägar av tung lastbilstrafik.

Isaksson skriver ”Det finns bara en lösning som gynnar hela Trelleborg…att bygga infart till hamnen österifrån.”

Vet inte om han anser att öster inte tillhör Trelleborg men inte tusan gynnar det alla oss som bor på öster och som kommer att drabbas av ökade avgaser, fallande priser på våra bostäder med mera.

Det har definitivt inte gynnat alla dem som redan tvingats bort från sina hus och hem, samt alla som ännu inte gått med på att lämna sina, som till exempel Mellanköpingeborna med flera.

Fatta det enda logiska beslutet den 11 september – rösta emot en östlig hamninfart!

Peter Svensson

Annons
Annons
Annons
Annons