Annons
Insändare

Tänk alltid på att vi nu jobbar för framtiden

Insändare • Publicerad 2 november 2006

Svar till signaturen "JAS".

Du förordar Sandmöllan som lämplig plats för en pågatågsstation. Må så vara men då skulle stationen byggts på 40-talet då mycket lite bebyggelse fanns i området, då lokal- och genomfartstrafiken låg på en rimlig nivå och då man kunde ha tagit hänsyn till stationen i den fortsatta stadsplaneringen.

Annons

I dag har vi mycket nybyggt kring Sandmöllan samt väg 108 och norra Europa tätast trafikerade gata, Hedvägen. Bara under de senaste tio åren har trafiken på den smala Hedvägen ökat med precis 100 procent. Varuhusbyggen och sanslös trafikplanering kommer att ytterligare belasta denna ynkliga förkrigsgata. Vi slår Barcelona inom fem år!

Området kring Sandmöllan, och då räknar jag med att såväl möllan som kyrkogården och väg 108 får vara kvar, är en yta om ett par hundra kvadratmeter. Denna yta räcker inte ens till parkeringsplatsför alla dem som inte kan gå eller cykla 200 meter för att komma till tåget. Jag är säker på att vare sig signaturen "JAS" eller någon annan insett detta. Självklart ska såväl pågatåg som bussterminal och taxi koncentreras kring färjeläget.

Varför ska Trelleborg som enda stad i den civiliserade världen bygga ut den redan alltför stora innerstadstrafiken genom att separera den fina koppling mellan färja, tåg och buss man får genom att använda tillgänglig yta och även de byggnader som finns där vi tidigare hade järnvägstrafik.

Tänk alltid på att vi nu jobbar för framtiden. Tänk också på att varje projekt måste inkludera en konsekvensbeskrivning, det vill säga: hur påverkar detta beslut allt annat som direkt eller indirekt påverkas av hur vi tacklar just den centrala frågan. Ofta sker inte detta, det blir bara "oj då".

Lars Söderberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons