Insändare

Ta vara på våra resurser!

Insändare • Publicerad 12 augusti 2005

Det är fint att samköra och blåsa i samma ballong. Ganska skrattretande med fiffig uppfinning att arbetslösa akademiker ska hänga upp gardiner hos gamla och handla till dem. Det kan man ju göra utan att gå i skolan och ha hög utbildning. Bortkastade pengar i onödan och förgäves. Inte konstigt att många företag flyttar utomlands.

Jobb finns inte varken för folk födda här eller utomlands. Många blir sjuka på grund av arbetslösheten. Man tar inte vara på resurser och livserfarenhet. Det hjälper inte att vara utbildad varken ung eller gammal. Vad finns det för jobb?

Koka kaffe, handla, hänga gardiner. Det gör man ju hemma. Det kallas sysselsättning, inte jobb. Finns det något mer konstruktivt sätt som förslag som håller i längden som ett riktigt arbete utan att nedvärdera människor med hög utbildning på detta vis? Inte undra på att fler sjukskriver sig. Politikerna borde tänka om.

Radojka Stojkov

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.