Annons
Insändare

Ta vara på vår "gamla" stad

I diskussionen kring var Trelleborgs museum skall placeras nämns ofta att inga tillresta tar sig ut till östra Trelleborg. Att det är så numera är inte så konstigt, det har ju skett en del förändringar på senare år.
Insändare • Publicerad 25 juni 2008
Böst har blivit Trelleborgs nya centralpunkt, konstaterar skribenten. Arkivbild: Malin Palm
Böst har blivit Trelleborgs nya centralpunkt, konstaterar skribenten. Arkivbild: Malin PalmFoto: 

I min ungdom var "banka-hörnan" den absoluta centralpunkten i Trelleborg. Folk kom hit med tåg, landade på Centralstationen och gick norrut, ofta tillsammans med färjeresenärer som kom samma väg.

I dag är Böst centralpunkten. Vi har gågata till "banka-hörnan" och öster därom ett numera föga attraktivt område. Det ena företaget efter det andra försvinner, butiker läggs ner och inget lockar stadsvandraren.

Annons

Själva museihuset är ett perfekt hus för sådan verksamhet. Det gäller bara att få folk att gå dit, det vill säga rusta upp Östergatan, få liv i den stadsdelen. Jag har sett hur det var en gång, med butiker, cafeer, kiosk, företag med mera, full rulle alltid. Så kunde det bli igen om nå"n tar tag i det. Då skulle även museet få besökare och en flytt till torget helt onödig.

Det gäller alltså att ta vara på vår "gamla" stad, inte bara låta sig förhäxas av nybyggnation.

Lars Söderberg (spi)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons