Annons
Insändare

Ta vara på möjligheterna som finns i staden

Insändare • Publicerad 13 november 2006

Det är med stor glädje att läsa och se Trelleborgs kommuns översiktsplan har konkreta förslag och framtidvisioner för kommunen.

Man planerar för framtiden med bostadsbyggande i västra (Stavstensudde) östra och norra delarna av Trelleborg man har även tänkt sig en truckcenter vid den norra infarten vilket skulle uppskattas både av lastbilschaufförna och hamnen, detta har varit ett önskemål i många år av alla.

Annons

Kommunen är inne i en expansivt skede vilket är positivt för oss alla. Denna tillväxt kräver bra kommunikationsvägar varav E 6 till Malmö är viktig del.

Med tanke på att staden kommer växa väsentligt norrut och att ett truckcenter verkligen behövs samt att industriområdet expanderar är en ringväg med infart från norr det enda riktiga som finns att bygga, annat är att kasta pengar och andra resuser bokstavligt i sjön.

Sen har kommunen planer på att flytta Pergo, Maxi och Dux till den nya industrområdet med tillgång till den nya E6 vilket blir en tillgång för de nämnda företagen och de nya företagen som kommer att öppna nya verksamheter och inte minst för deras kunder.

Då kan dessa gamla industriområden som blir lediga genom flytten få ett nytt liv. Med nya bostäder med rekreationsområde med strandprommenad. Där kommer att finnas småbåtshamn, kallbadhus med sandstrand som alla kommer att ha nytta och glädje av, såväl som nya och gamla trelleborgare, och vi ska inte glömma turisterna som då får se en attraktiv stad och inte som nu, ett industriområde och en strand som inte lockar till bad.

Det var mycket negativa skriverier från vissa grupperingar när Västra hamnen i Malmö skulle byggas. Dessa skriverier har nu kommit på skam när vi nu har facit i handen. Vilken fantastisk respons Västra hamnen har i dag vet vi alla. Området har givit Malmö och dess invånare och deras många besökare något att vara stolt över och att vistas i, något man gärna tipsar bekanta och vänner att besöka.

Med en fantastisk miljö med uteserveringar, fräcka hus, småbåtshamn kan man efter en lång skön promenad ta ett dopp i havet. Där kan man se vad man kan gära av ett gammalt industriområde som västra hamnen en gång var.

Har tagit Malmös Västra hamnen som ett av många exempel vad man kan göra för att få en stad attraktiv för dess invånare.

Det finns fler som exempel Köpenhamn, Helsingborg och Landskrona som har tagit tillvara på de möjligheter som har uppstått när den gamla industriepoken har gått i graven. Detta har de gjort genom att blicka framåt och ej bakåt.

Därför är det med stor glädje att se och läsa om Trelleborgs kommuns framtidsplaner för staden och kommunen.

Trelleborg är en stad med stora framtidutsikter med denna översiktsplan, vilket gör att kommunen kommer att få många nya invånare och därför behövs det en ny E6 med infart från norr.

Laszlo

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons