Insändare

Ta reda på fakta

Insändare • Publicerad 19 februari 2007

Svar till Nilo (den 15 februari).

Vem vill bygga och säger ja till en moské eller ortodox kyrka i Trelleborg? Vill någon bygga en moské eller ortodox kyrka så kan den göra detta med att privatfinnansera detta.

Kommunen har i stort sett inget med detta att göra så länge moskén eller ortodoxa kyrkan byggs på en plats som är godkänd enligt stadsplanen för denna sorts bygge.

Så frågan är åter igen vem vill bygga en moské eller ortodox kyrka i Trelleborg? Vad gäller en Makedonisk Ortodox kyrka så finns inte detta behov i Trelleborg. Detta då det just nu byggs en Makedonisk ortodox kyrka i Malmö. Det har kommit så långt att vi är nu vid etapp tre då man/vi skall sätta i fönster, dörrar och allt annat inomhus. Vidare kan det vara av intresse för TA-läsaren att bredvid kyrkan byggs samtidigt en kombinerad kontor och samlingslokal. Där det inte kommer bedrivas några ortodoxareligös skola. Men även om så var fallet så har man rätt till detta i stort sätt utan att tillfråga någon, så länge det är privatfinnanserat och för kyrkans medlemmar.

I Trelleborg har vi nu fått Kunskapsskolan som är privatdriven, så vad är det för konstigt med att om det finns privatdrivna muslimsk eller ortodox skola så länge man följer lagar och förordningar för detta?

Detta ovan gäller Makedoniska ortodoxa kyrkan. Men det kan finnas faktisk tanke från ryska, serbiska, grekiska och övriga ortodoxa kyrkor att bygga en ortodox kyrka i Trelleborg.

Om detta har jag ingen störa kunskap/insikt om. Men när det gäller Makedoniska ortodoxa kyrkan har jag stor kunskap och insikt. Detta för att jag är ordinarie ledamot och vice kassör i Makedoniska Ortodoxa kyrkan "Sv. Naum Ohridski" Malmö.

Således Nilo och övriga som skrivit insändare i detta ämne. Jag begriper inte vad ni vill och vad ni "fiskar" efter. Skulle det inte vara bättre att bemöda er att ta fram lite fakta i detta ärende och därefter uttala sig i pressen? Det ni gör är enbart att ni uttalar er med era fördomar.

Tome Krstevski

ledamot Makedoniska ortodoxa kyrkan i Malmö

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.