Annons
Insändare

Ta lärdom av Ystads kommun

Har under många år löptränat på stigen längs havet mellan hamnen i Gislöv och Böste och sett hur stigen totalt förstörts av hästhovar.
Insändare • Publicerad 17 april 2012

I dag måste man springa väldigt försiktigt för att inte trampa i alla hålen som just dessa hästar trampat upp. Eftersom man skall anordna ett större motionslopp i slutet av april så förstår i vart fall inte jag hur 600 löpare skall kunna springa denna sträcka utan att skada sig i alla de hålor som finns.

Själv sprang jag sträckan senast den 8 april och underlaget är direkt farligt och då även för mig som känner till sträckan. Att träna tempo på denna sträcka är totalt uteslutet på grund av skaderisken och som alla vet som sprunget lopp så tar man ut sig på ett annat sätt då det är tävling. Även på det underlag som är hårt så har på vissa ställen hästarna trampat igenom skorpan och skapat hål. Att man skall kunna kratta igen dessa torde vara en omöjlighet på så här kort tid då man dessutom måste stoppa ryttarna för att förstöra ännu mer. Själv har jag sprungit många lopp i flera kommuner och kan se i till exempel Ystad att man har speciella spår för hästar och sedan har man satt upp ordentligt med skyltar där man förbjuder hästar bland annat i Sandskogen. Att man då som Trelleborg har en fantastisk stig som löper mer eller mindre nere vid vattnet och inte bryr sig om denna är ett slöseri med naturen.

Idag är det omöjligt att köra en barnvagn och stora problem om man är äldre att kunna gå på denna stigen som skulle kunna vara i paritet med Sandskogens slingor där både barnvagnar, tempolöpare och äldre kan vara. Lösningen kunde väl vara att kommunen vaknar till och stoppar hästarna på denna stig, men samtidigt ordnar något för dessa få tjejer som väl alltid till viss del diskriminerats. Att sedan försäkringsbolagen inte inspekterat denna sträcka och ställt krav på sina försäkringstagare är aningen märkligt då hela startfältet ligger på nätet. Att det sedan ligger hästavföring vid Modeshögsbryggan bättrar väl inte på oddsen att man skall få någon blå EU-flagg i år heller precis.

Nilla Olsson
Nils
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons