Annons
Insändare

”Ta ert ansvar och höj arvodena som övriga i samhället”

Kom till Trelleborgs kommun här har vi det bra och njuter av tillvaron.
Publicerad 5 januari 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Att riva hus är en riktigt inbiten tradition som är väl inarbetad i kommunen. Eller så säljer vi vårt kulturarv Skyttsgården, skriver Anders.
Att riva hus är en riktigt inbiten tradition som är väl inarbetad i kommunen. Eller så säljer vi vårt kulturarv Skyttsgården, skriver Anders.Foto: Tomas Nyberg

Att riva hus är en riktigt inbiten tradition som är väl inarbetad i kommunen. Bort med riktigt fina kulturbyggnader, vi skyller på att det kostar för mycket att sanera de kulturella byggnaderna. Eller så säljer vi vårt kulturarv Skyttsgården.

Visst innehåller byggnader från svunnen tid ämnen och material som i dag inte är så hälsovådligt och godkänt ur ett modernt sammanhang. Att bo och användas som lokaler är fullt möjligt att sanera bort. Men allt har ett pris i dessa sammanhang.

Annons

Att bevara kultur i form av byggnader är oerhört viktigt och det är det som skapar en själ i en stad. Allt detta rivs i Trelleborgs kommun med öppna ögon. Trelleborgs bryggeri, Weibulls huset, många fina gamla byggnader på öster. En av anledningarna till rivningarna är kostnaden att sanera bort giftiga ämnen eller så bestämmer vi oss för att bygga en evakueringsväg från hamnen eller ringväg och varför inte ett businesscenter för lastbilar som ska till hamnen.

”Att bevara kultur i form av byggnader är oerhört viktigt och det är det som skapar en själ i en stad.”
Anders

Men dyrt är det inte när kommunpolitikerna ska höja sina arvoden med procentsiffror som inte är nådiga. I en tid då många invånare får vända och vrida på varje krona och folk går på knäna. Ansvaret är stort säger politikerna och detta ska vi ha betalt för.

Alla andra yrkesgrupper då, har de inget ansvar, eftersom lönerna är betydligt lägre? Inte en tanke på vilka känslor som det upprör kommuninvånarna. Politikerna kör med strutsmetoden och kör huvudet i jorden. Ja det kan ni gott göra på platserna där husen nu är rivna, då kanske ni vaknar till liv och inser vad ni sysslar med.

Jag säger bara en sak, gör om och gör rätt avseende beslutet med oförskämt höga löneökningar. Ta nu ert ansvar och höj arvodena som övriga i samhället då vi är i en tid då vi ska hålla tillbaka lönekraven till ensiffrigt låga procenttal.

Anders

Annons
Annons
Annons
Annons