Annons
Insändare

Ta den diskussionen i kommunfullmäktige

Jag lyssnade på en sändning från Vårt Söderslätt i Trelleborgs närradio 92,8 en lördag för en tid sedan.
Publicerad 1 mars 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten har reagerat efter en närradiosändning med Vårt Söderslätt.
Skribenten har reagerat efter en närradiosändning med Vårt Söderslätt.Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Programledaren informerade lyssnarna om hur dieselavgaser och partiklar från lastbilsdäcken påverkar invånarna i form av hjärt- och kärlsjukdomar, astma, KOL och demens. Just denna påverkan på vår hälsa har jag informerat om i flera insändare genom åren.

När ni lyfte fram dessa frågor i ert program så är det precis som om avgas- och partikelproblemen inte har funnits tidigare! Dessa problem är sedan länge (60 år) den verklighet som stora delar av Trelleborgs invånare lever med.

Annons

Det är anmärkningsvärt att Vårt Söderslätt använder närradion för att tycka att partierna som fortfarande arbetar för en ringväg med östlig nerfart har glömt bort invånarna i Trelleborg! Blev jag förvånad, Nja, knappast! Ta den diskussionen i kommunfullmäktige där övriga partier har möjlighet att svara, och inte i närradion. Politikerna i Trelleborg har, precis som ni säger, "glömt " invånarna i Trelleborg. Men det är en glömska som i 60 år har påverkat och fortfarande påverkar alla invånarna i centrum och västra delarna av Trelleborg genom den västra infarten.

Just nu arbetar våra duktiga politiker (M, SD, S, KD och L) efter ett beslut som togs, med en förkrossande majoritet, i kommunfullmäktige i februari 2016, som innebär att färjetrafiken skall köra på en ringväg med östlig nerfart.

De invånare som inte har känt sig bekväma med ringväg och östlig nerfart har ju haft flera demokratiska val att kunna påverka processen på.

”De invånare som inte har känt sig bekväma med ringväg och östlig nerfart har ju haft flera demokratiska val att kunna påverka processen på.”
LBP, engagerad medborgare

Trelleborgarna har under alla dessa år med all önskvärd tydlighet visat att ringväg med östlig nerfart är den väg som Trelleborgs invånare vill ha.

Då kommer mycket stora delar av Trelleborg få bättre infrastruktur och livskvalitet. Dessutom öppnas centrum upp mot havet på ett naturligt sätt för ökad trivsel för oss alla, och inte som i dag endast för en liten del av Trelleborgs invånare.

LBP, engagerad medborgare

Annons
Annons
Annons
Annons