Annons
Insändare

Ta chansen att visa fler attraktioner i Trelleborg

Insändare • Publicerad 5 mars 2007

Svar till H Schulze inlägg i tidningen (den 26 februari) där han ställer upp som försvar för museichefen, Ingela Jacobsson.

Ingela behöver inget försvar, hon har skött sin tjänst som museichef med den äran och alla utställningar har varit mycket uppskattade (även av mig). Jag vill vara den första att skriva på en lista för museets vänner.

Annons

Ingela är tjänsteman i kommunen och skall genomföra de mål som politikerna sätter när det gäller kultur. Återstår frågan om vad kommunen vill erbjuda sina invånare och turisterna.

I dag klagar alla på att turisterna inte stannar i Trelleborg utan endast far igenom.

Vad vill de styrande erbjuda? Är det inte dags att gå vidare och visa att vi också har flera attraktioner att erbjuda.

Nyligen besökte jag Ystad konsthall som hade en så fullsatt salong att man knappt kunde se utställningen. Det som lockade så många besökare var skånska målare från sekelskiftet.

Hitintills har inte Trelleborgs kommun lagt så mycket pengar på kulturen. Vi har haft tur att det funnits så många mecenater i kommunen. Stiftelser som bidragit med åtskilliga miljoner till exempel Axel Ebbes konsthall. Planterings och försköningsföreningen är en förening som tillkommit genom en stiftelse som värnar om kulturen i stan.

Egil Ahls förslag att bygga till Ebbehallen var inte fel men nu har det öppnat sig en helt annan möjlighet.

Ta den!

Kerstin Gahne

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons