Annons
Insändare

Ta bort arbetsgivaravgifterna

Insändare • Publicerad 3 juni 2009

När arbetsgivaravgifterna infördes 1968, gick Sveriges industrier på knä. Småföretagare, som skrivit kontrakt med storföretagare, kunde inte betala 33 procent extra skatt.

Varje vecka gick hundratals företag i konkurs i början på 1970-talet. När storföretagen inte fick delar till sina avdelningar, måste dessa läggas ner, vilket skapade ytterligare arbetslöshet. Småföretagen är ryggraden i svensk industri (läs och häpna!). Så länge arbetsgivareavgifterna finna kan småföretagen inte expandera. Detta betyder i klartext fortsatt arbetslöshet med ytterligare indragningar inom skola, vård med mera. Utan arbetsgivareavgifter kan till exempel lasarettet anställa mer personal med oförändrad budget i stället för att dra ner på personal, vilket ger fler skattebetalare. En läkare som känner ofta boten?

Detta får vi nöja oss med tills arbetsgivareavgifterna tas bort! Smärtgränsen är snart nådd!

L-E Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons