Annons
Insändare

Swedbank – för vem?

Vi gjorde ett spontanbesök på Swedbanks Trelleborgskontor för att få koll på våra konton.
Insändare • Publicerad 24 maj 2011

Den vänliga unga damen i kassan upplyste oss om att få ett saldo på konton kostar! Banken vill alltså ha ersättning för att redovisa de medel de lånar av oss till en för dem mycket fördelaktig ränta, i vissa fall 0 procent. Vi vet att det finns internetbank och telefonbank där dessa tjänster är kostnadsfria men vi vill trots detta kunna gå in på banken utan att det skall kosta. Kontakt med bankens ledning har inte gett någon lösning.

Kan det vara en bra affärsidé att få badwill för dessa avgifter som om de avskaffades inte skulle i nämnvärd grad påverka bankens goda resultat?

Annons

Svar direkt: Swedbank erbjuder en mängd olika finansiella tjänster till sina kunder och för dessa tar vi betalt, precis som alla andra företag gör för sina tjänster.

För kunder som önskar att få ut ett kontoutdrag finns en rad kostnadsfria alternativ förrutom att besöka bankkontoret för detta, såsom via uttagsautomaterna, internetbanken smt telefonbanken. Man kan även få månadsvisa kontoutdrag hemskickade per post utan kostnad.

I det här sammanhanget är det viktigt att påpeka att vi generellt inte har högre avgifter än någon annan bank - det kan skilja på enstaka produkter men vi står oss mycket väl i konkurrensen.

Mats Nilsson

kontorschef för Swedbank, Trelleborg

Nilla Andersson
Jan Arvid och Anna Lena
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons