Annons
Insändare

Sveriges sydpol behöver en entreprenör – inte handlingsförlamning

Svar till Kjell Bergman (den 4 december).
Insändare • Publicerad 8 december 2009

Efter flera år av väntan med rivningstomter, otillräckliga toaletter, skitig hamnbassäng och avsaknad av besöksmål för turisterna med fotopunkt, blir det tydligt att ett särskilt bolag krävs för professionell utveckling av Smygehuk.

Trelleborgs mest givna besöksmål förtjänar en tydlig huvudman som kan ta ett samlat ansvar för hela Smygehuk istället för dagens splittrade ansvarsområden på tekniska förvaltningen, fritidsförvaltningen, fastighetsförvaltningen, Östersjöterminalen och turistbyrån genom Trelleborgs kommuns utvecklings AB.

Annons

Hamnbassängen och kajer med tillhörande markområden i Smygehuk bör inte ligga under tekniska förvaltningen, eftersom detta område är mest lämpat för turistverksamheter och denna kompetens saknar tekniska. Ansvar för besöks-, fritids- och nöjesverksamheterna borde ligga på Utvecklingsbolaget/turistansvariga i samarbete med fritid. Dessutom blir även andra förvaltningar inkopplade såsom säljare av tjänster till den som ansvarar för besöksmålen. Även de andra småbåtshamnarna Gislöv, Västra småbåtshamnen och Skåre förtjänar att värderas som besöksmål för turister, affärsgäster och boende.

Det måste/skall finnas en ansvarig som kan ställas till svars för bra eller dålig utveckling. Vem som sedan den ansvarige väljer som utförare är av sekundär betydelse. Alla som är verksamma med kvalificerad verksamhetsstyrning, oavsett bransch och företagskultur, vet att det måste finnas en som är ansvarig för att driva utvecklingen och som följaktligen kan ställas till ansvar för resultatet utan att kunna lägga över skulden på andra. Detta är det bästa sättet att öka turistinkomsterna till trelleborgarna.

Visa lite handlingsförmåga bilda ett bolag för småbåtshamnarna och tillsätt en driftig ledare med mandat att utveckla!

Nilla Andersson
Bertil Larsson (FP)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons