Annons
Insändare

Sveriges regering – en parodi på Gökboet?

Insändare • Publicerad 20 juni 2005

Jag förbluffas ständigt över den politik som förs av socialdemokraterna. Väljarna blir vilseförda av budskap som att det skall sparas in på olika åtgärder från regering och riksdag. Göran Persson åker till Bryssel för att där å det bestämdaste hävda att Sverige betalar för mycket till EU i förhållande till vad vi får tillbaka. Här ska sägas att Sverige av olika orsaker är dåliga på att söka bidrag. Vi kunde vara mer kreativa på den punkten.

I nästa andetag får man läsa om att vår justitieminister anser att krigsförbrytare skulle få avtjäna sina straff i Sverige? När fick vi råd till detta? Ur vilken kassa skall detta tas och vilka andra åtgärder i Sverige får stryka på foten för detta i mitt tycke vansinniga projekt? Jag fick tanken om att Hr Bodström "gått in i väggen" och borde ta en time-out som numera är så populärt i regeringen (där är Mona Sahlin ett gott exempel).

Annons

Återigen skryter regeringen om hur lilla Sverige är ett land av mjölk och honung. Sedan behöver människor från andra länder bara ta sig hit för att raskt upptäcka hur illa ställt det är med Svea Rikes Land.

Valtekniskt är det helt förkastligt av socialdemokraterna att gå ut med ett sådant här projekt.

Genom en utsaga som denna vinner de inga poäng till valet.

Jag är skattebetalare i detta land och jag vill ha valuta för mina surt inbetalade pengar.

Jag är dessutom som väljare regeringens och riksdagens uppdragsgivare och den politik som numera förs är något som jag inte godkänt. Skall denna regering "beviljas ansvarsfrihet"?

Nej!

Linda Åberg, samhällskritiker, Trelleborg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons