Annons
Insändare

Sverige av i dag

Insändare • Publicerad 15 juni 2005

Nu nalkas sommaren och de flesta av oss vill vara ute i naturen och njuta av sol och bad.

Tyvärr är det många av våra äldre som inte får uppleva detta och om de får göra det så är det inte många gånger per år. Det finns inte resurser att ta med våra äldre ut på promenader etc.

Annons

Så ser det ut i många kommuner i dag. Trelleborgs kommun tror jag ändå tillhör de bättre.

Vi har lagar som säger att djur måste vistas ute så och så många timmar per år. En fånge har också lagstadgad rätt att vistas ute men våra äldre har inte den rätten. I Stockholms län har man till och med dragit in rätten att ansöka om att få komma ut.

Jag läste att fångar skall få en bonus om de sköter sig. Kan kanske då våra äldre också få en bonus om de sköter sig? De kan kanske få komma ut i friska luften?

Detta är faktiskt ingen överdrift utan det är Sverige år 2005. Är det ett sådant samhälle vi vill ha? Nej, de politiker som uppvaktar de äldre så intensivt under valåret och snackar om vård och omsorg är välkomna med konkreta förslag även efter valet hur de vill ändra på sådana missförhållanden. Låt våra äldre få ett värdigt liv och inte för att de byggt upp Sverige som många säger utan för att de är en medmänniska precis som du och jag.

Inför värdighet i vården anser:

Mats Svensson,

kristdemokraterna

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons