Annons
Insändare

Svensk demokrati

I Sverige skall demokrati råda. Trots detta negligerar ett stort antal folkvalda politiker att totalt vägra lyssna på 17,5 procent , 1,1 miljon röstande svenska medborgare.
Publicerad 17 november 2018
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten menar att många av dagens politiker inte vet vad demokrati innebär.
Skribenten menar att många av dagens politiker inte vet vad demokrati innebär.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Dessa politiker borde inte räkna sig som demokrater enligt innebörden av ordet demokrati. Varför ställs inte denna fråga rakt ut till partiledarna med flera i de debatter svenska folket får se på TV med mera? Hade ett sådant agerande skett i annat land hade de säkert kallat det diktatur.

Själv har jag arbetat på ”Gummit”. Där träffade vi trelleborgare ett stort antal invandrade arbetare. Dessa upplever jag, fick ett mycket gott mottagande i staden, arbetsamma, vänliga, skötsamma och med intresse av att införlivas i svenska samhället. Jag tror att de flesta som kom i kontakt med dessa invandrare bara har gott att säga om dem. Då nu 31 procent av trelleborgarna röstat på SD, så är de att betrakta som invandrarfientliga enligt många politiker. Kan detta verkligen vara sant? Är det inte förkastligt att så generellt döma många SD-röstande invandrarvänliga medborgare som fientliga? Många av oss, inklusive invandrare, röstade nog på SD för att förhoppningsvis se ett tryggare och säkrare samhälle. Dagens otrygga och kriminella samhälle måste på allvar bekämpas, inte bara i ord utan också i handling. Den gamla sossepolitiken med medömkan och ”synd om” brottslingar kan inte fortsätta.

Annons

I kommuner med mera ser vi nu ett antal koalitioner som tillkommer på grund av att många vill ha ett förändrat samhälle än det Socialdemokraterna med stöd av MP och V givit oss. Trots detta, vägrar de ledande politikerna i Stockholm att lyssna, de fortsätter att i diktatorisk anda nonchalera folkets val. Dessa av oss skattebetalare högt avlönade, borde med det snaraste bytas ut mot riktiga demokrater som förstår ordets innebörd. De tycks nu ha blivit så maktgalna att deras politik kommer i andra hand, bara inte SD får något inflytande.

Demokrat

Annons
Annons
Annons
Annons