Annons
Insändare

Svårt nytt år

De flesta har ett tufft år framför sig, det är det enda vi kan vara säkra på.
Publicerad 29 december 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Våra politiska företrädare (inte alla, men nästan), som vi med förtroende röstat på, att företräda oss i fyra år, de har redan svikit oss med ”astronomiska” procentsatser, skriver Åke Larsson.
Våra politiska företrädare (inte alla, men nästan), som vi med förtroende röstat på, att företräda oss i fyra år, de har redan svikit oss med ”astronomiska” procentsatser, skriver Åke Larsson.Foto: Tomas Nyberg

Våra politiska företrädare (inte alla, men nästan), som vi med förtroende röstat på, att företräda oss i fyra år, de har redan svikit oss med ”astronomiska” procentsatser. Utan att ha åstadkommit särskilt mycket, som gynnar kommunmedborgarna.

Jag skulle vilja säga som Neil Armstrong när månlandaren landat ”Örnen har landat”. Min översättning till verkligheten i Trelleborg blir; ”Gamarna har landat på rådhuset”.

Annons

Vård skola och omsorg, det ska vara varje kommuns kärnverksamhet. Våra barn i Trelleborgs kommun har haft Sveriges lägsta skolpeng. Våra äldreboenden, är gamla, flera i äldre lägenheter och därför svårarbetade, trånga och med låg takhöjd, de är inte något att yvas över. När byggde Trelleborg ett nytt ordentligt äldreboende senast?

Sjukvården går på knäna, vårdplatser och inredning finns, men personal saknas.

”När byggde Trelleborg ett nytt ordentligt äldreboende senast?”
Åke Larsson, politiskt oberoende

Många av oss, ja de flesta, har svårt att få ekonomin att gå runt varje månad. Hur hanteras då våra skattepengar i Trelleborgs kommun? Vad har de förtroendevalda satsat våra skattepengar på senare tid, som inte har gett kommunmedborgarna något mervärde? För att nämna några;

• Mark i hamnområdet inköptes för 188 miljoner kronor – för att sedan hyras ut till säljaren igen för 500 kronor om året? Ebberöds bank bleknar – undrar vad EU säger om sådana här konstiga affärer.

• Hamnen och den tokigt planerade östra hamnvägen, har slukat miljarder kronor utan att ge Trelleborg något mervärde, ännu finns där ingen väg, bara kostnader.

• Myndigheter som velat hjälpa Trelleborg, vill inte betala för något, som de anser är helt onödigt! Den västra infarten räcker gott, tills Fehmarn Belt-tunneln snart är klar, sedan kommer trafiken ebba ut Trelleborgs hamn. Lägg ner projektet!

• Fängelset som Svedala nobbade, det får vi nu på vår bästa jordbruksmark!

• Axel Ebbes konsthall fick ett stort hål i väggen – sedan tog pengarna tog slut!?

• Men samtidigt skyfflas 20 miljoner över, till en planerad onödig lastbilsväg, här är pengakranarna fullt öppna! Dessa pengar hade tekniska nämnden haft stort behov av, för sitt projekt med ny gatubelysning.

Beträffande era nya ökade arvoden inför beslut i oktober för 2024, så har jag ett tips; anställ en skitdyr överste kommundirektör, så kan ni fortsätta att öka era egna arvoden i jämförelse med dennes lön.

Annons

Har ni politiker frågat era väljare, hur de tycker ni förvaltar deras förtroende, som ni fått i val – det är verklig demokrati! Makten ska utgå från folket, står det om demokrati och att alla är lika mycket värda, någon kan förstås tycka sig vara felarvoderad.

Men det är kanske inte läge att gå ut och fråga väljarna i dag – ni blir troligen mycket besvikna över deras svar! Mer till befolkningen – mindre till hamn och onödiga lastbilsvägar.

Som en nyårsraket gick det mot höjden 2023 – politikerarvodet!

Svårt Nytt År – men hjälp dina vänner.

Åke Larsson, politiskt oberoende

Annons
Annons
Annons
Annons