Annons
Insändare

Svaret är tunnlar!

Två viktiga saker i rangordning.
Insändare • Publicerad 1 december 2008
Svaret är egentligen bara ett. Tunnlar, tunnlar åter tunnlar och dessa måste vara ventilerade, menar skribenten. Arkivbild: Scanpix
Svaret är egentligen bara ett. Tunnlar, tunnlar åter tunnlar och dessa måste vara ventilerade, menar skribenten. Arkivbild: ScanpixFoto: 

1.Miljön i kommunen och med det menar jag trafiksituationen och infrastrukturen för densamma.

2.Hamnen är livsviktig för kommunen och att den kan utvecklas ytterligare är av största vikt.

Annons

Om man tar in järnvägstrafiken från öster och den ökande lastbilstrafiken från väster eller om man tar in båda från samma håll så återstår ändå frågan: Hur skall vi lösa detta på för trelleborgarna bästa sätt?

Svaret är egentligen bara ett. Tunnlar, tunnlar åter tunnlar och dessa måste vara ventilerade och filtrerade.

I dagspressen har jag läst att det skulle vara svårt med tunnlar eftersom de blir placerade så nära vattnet och att det skulle kunna bli översvämningar. Hur har man då konstruerat Öresundstunneln som går fram helt under vatten? Hur har man gjort tunneln mellan Frankrike och England?

Även i fråga om Stockholmsförbifarten går man under vattendrag. Ingen av Trelleborgs-tunnlarna skulle få en längre sträckning än 2-3 kilometer.

Ett annat argument som framkommit är kostnaden för dessa/denna tunnel.

Naturligtvis blir det dyrt men kostnaden skall hela Sverige vara med och betala eftersom Trelleborgs hamn är av riksintresse och att trelleborgarnas hälsa har ett ännu högre värde än så.

Ta gärna kontakt med konsulter av olika slag men det som kommer att

gälla för Trelleborg är tunnlar och kulvertar med avgasrening.

Skrivet av Per Grönlund i nådens år 2008 PS. Att jag skriver årtalet är för att jag en gång skall kunna säga: Vad var det jag sa!
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons