Annons
Insändare

Svaret är enkelt – mindre barngrupper

Insändare • Publicerad 15 november 2005

"Vad tycker du om förskolan?" undrar Barbro Melander, skolchef, i ett brev till föräldrar i förra veckan.

Det kan besvaras mycket enkelt; vi tycker att det är för många barn i grupperna.

Annons

Under de tre år vi haft något med förskolan att göra, har detta sagts många gånger, av många föräldrar. Varför inte lyssna?

I stället väljer Barbro Melander att sända ut en enkätundersökning, där frågorna är formulerade på ett sätt, som gör den svår att besvara. Många av frågorna är inte heller relevanta, som det ser ut nu. Så länge det är för många barn i gruppen, påverkar och begränsar det verksamheten. Därför blir vårt svar på de flesta frågorna antingen negativt eller "vet ej".

På Ajgeldingerska villan hade man 16 till 18 barn per grupp för tre år sedan. När detta ökades till 20 barn, fick vi veta att detta var tillfälligt. Under hela vårterminen i år hade man 25 barn i en grupp.

Varför har ni, i första hand, inte gått tillbaka till 16till- 18 barn per grupp?

Varför har ni inte gjort det bättre för barnen, genom att göra grupperna mindre?

Barbro Melander har uttalat i Trelleborgs Allehanda att förskolan tillförts extra pengar, var det 4 miljoner kronor? Varför lägga pengar på en enkätundersökning, i stället för förbättringar för barnen?

Pernille och Thomas Nehlin, föräldrar

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons