Annons
Insändare

Sunt förnuft har blivit en bristvara

Insändare • Publicerad 17 februari 2006

Är Trelleborg betjänt av ett skolparti? Svaret måste bli ett distinkt nej! Enfrågepartier må vara symptom på att något är fel i samhället, men var står de i övriga frågor?

Alla ni engagerade trelleborgare, som upprörts över hur Spjutspetsskolan utvecklas, var med och blås liv i de etablerade partierna i stället. Det är sannerligen behövligt, för där går det mesta i samma gamla inkörda hjulspår – sömnigt och halvengagerat med några få undantag.

Annons

Vi har ett kommunalråd som inte förstår hur arbetet i skolan bör bedrivas för att ge goda resultat. Dessutom tror han att satsningarna fungerar! Han måste vara både blind och döv. Vårt moderata kommunalråd är inte bara blind och döv, han är stum också – för ett antal skattekronor om året.

Skolan är alldeles för viktig för att få vara en tummelplats för experimentsugna karriärister, som använder våra barn som försökskaniner på väg mot stjärnorna. Vanligt sunt förnuft har blivit en bristvara och man satsar på den ena stolligheten efter den andra. Lite arbetsro vore inte så dumt, för både elever och lärarkår. Nu läggs allt krut på att "fortbilda" och omskola en intill döden trött lärarkår – nota bene: den yrkeskår som besitter kunskaper om hur meningsfull utbildning bedrivs, men som man valt att utestänga från all inverkan på spjutspetssatsningen. Man tar sig för pannan!

Trelleborgsföräldrar, ta makten och hjälp till att skapa en fungerande skola!!

Vi är inte betjänta av vare sig Barbro Melander eller Lisbeth Netteberg. Satsa på att återinföra en skolchef som använder våra skattepengar med kunskap och förnuft.

Var med och satsa på kunskapsskolan – en skola som barn och personal är stolta över att tillhöra och där trivsel och kunskaper är satta i högsätet .

Ulla Bengtsson (fp)

ersättare i kommunfullmäktige

f d gymnasielärare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons