Annons
Insändare

Strunta i tävlingen

Läste i Allehanda (den 8 maj) att nu ska det åter igen utlysas en tävling om entréhus i Smyge. För vilken gång i ordningen?
Insändare • Publicerad 12 maj 2010

Har kommunen verkligen så mycket pengar, så man kan kasta ut 750 000 kronor – igen? Varför inte plocka fram något av de tidigare förslagen och damma av dem? Dock inte akvariet för X antal miljoner. Ta istället fram smygebon och arkitekten Pierre Kulls förslag, som speglar områdets själ och bygdens kultur. Det finns ju redan och är tillräckligt flexibelt för att passa olika aktiviteter.

Sedan kan man ju hålla med Catherine Persson om att det verkar underligt att Kommunstyrelsen fattar beslut om detta när ansvaret för Smyge ska läggas över till Utvecklingsbolaget efter årsskiftet. Vad har Utvecklingsbolaget att säga i frågan eller ska de bara köras över?

Nej, låt Utvecklingsbolaget ta hand om projektet och inventera det som redan sagts om Smyge och gör en hearing med de boende och näringsidkarna och låt dem komma till tals. Så kommer det nog bra idéer, som passar området och inte några nya underliga projekt, som ska stuvas undan i en låda. Då kanske det äntligen blir verklighet av Smygeprojektet efter alla dessa år!

Nilla Andersson
Gammal Smygebo
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons