Annons
Insändare

Straffa de som myglar med handikapptillstånd

Insändare • Publicerad 27 juni 2007

Svar till "Villiga Vera " som publicerades på insändarsidan den 20 juni.

Jag kan till viss del hålla med dig i vad du säger om handikapplatserna. Jag har själv bittert fått erfara vad det kostar när jag skulle-bara-parkera en minut, för att lämna en sak. Visst ska de som är handikappade få ha sina p-platser i fred men då ska de banne i mig också bara användas av de som är handikappade. Du ska inte försöka inbilla mig att alla de som har ett handikapptillstånd i framrutan på bilen är i behov att ett. Det handlar lika mycket om komma närmare butiksingången. Alla vill parkera så nära som möjligt för att slippa bära. Bilister kör långa rundor och letar efter en bra p-plats. Det kan finnas en eller två parkeringsplatser i direkt anslutning till entrén, men de är reserverade till sjuka människor.

Annons

Vad händer då, tyvärr alltför ofta?

Jo, plötsligt svänger en bil upp på handikapplatsen. Ut skuttar en yster medelålders man eller kvinna. Glatt svingar hon eller han upp sin plånbok och med en frisbeerörelse sveper denne sitt handikapptillstånd mot framrutan. Med raska steg seglar denna kund sedan in genom entrédörren. Efter några minuter så kommer kunden tillbaka med två eller tre bärkassar.

Då är måttet rågat.

Jag går fram till personen i fråga och uttrycker mitt missnöje samt frågar vari dennes handikapp ligger.

Svaret kommer snabbt och beräknat; "Det ska du ta och skita i".

Vad säger man?

Mitt förslag är: Alla tillstånd skall återkallas och prövas vartannat år. Om inte vederbörande är i behov så föreligger ingen rätt att ha denna favör. Inte av någon.

Inte alla men tyvärr alltför många vill visa sig sjukare än vad de i verkligheten är.

Bestraffa inte bara felparkerarna, bestraffa även myglarna. Och det rejält.

p-plats nära

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons