Annons
Insändare

Större frihet och mjukare attityd

Nu har ju den tekniska nämnden kommit med ytterligare en naiv idé.
Insändare • Publicerad 10 april 2012

Denna maktsökande nämnd vill att folk ska spionera på invånarna. De ska sköta sina trottoarer efter nämndens regler, annars blir det dryga böter.

Ett bättre förslag från oss villaägare är att när spionerna funnit en dåligt skött trottoar tar de ett samtal med husägaren om anledningen. Blir det ändå inte åtgärdat utför kommunens folk rengöringen och räkningen skickas till husägaren. Detta är en åtgärd som gör bättre verkan än böter. Så enkelt är det, som Ranelid säger.

Annons

Det springer ju redan spioner längs stränderna och kollar om tomtägarna har klippt gräset utanför sitt staket. Att betala folk för detta spioneri är mer naivt. Nu sprider sig ogräset in i trädgårdarna och utanför staketen ser det mycket slarvigt ut.

Trelleborg vill om några år räkna invånarna till 50 000, men med så mycket plågor blir det inte attraktivt. Man kan ju inte heller locka med skolor, sjukvård, äldreomsorg och bostäder med mera, detta ligger ju nästan i bottenläge. Se till att få en mjukare attityd och ge större frihet, så som i grannkommunen och ge spionerna ett meningsfullt arbete.

Nilla Olsson
Åke Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons