Annons
Insändare

Stoppa jobbflytten från Sverige!

Insändare • Publicerad 10 november 2005

Det verkar som om socialdemokraterna med bundsförvanter har gett upp och allians med moderaterna i spetsen applåderar jobbflytten från Sverige. Trots att frågan och jobbflytten finns på hela svenska folkets läppar tar inte dessa partier tag i frågan. Sanningen är att de inte vill stoppa jobbflytten. De är EU-positiva och lyssnar inte till några väljare utan till storföretagens vilja och begär. Till skillnad från dem vill vi i kommunistiska partiet ha kvar jobben i Sverige.

Under 2003-2004 exporterade svenska industriföretag 30000 jobb. Inte för att de svenska verksamheterna var olönsamma, inte för ägarna och då rakt inte för samhället, utan blott och bart för att ännu högre vinster hägrar i låglöneländer. Samma väg går de vinster som arbetarklassen sliter ihop åt kapitalägarna. Vinstnivån i svenska storföretag är större än någonsin, men bara en mindre del av vinstkapitalet investeras i Sverige. Jobb- och kapitalexporten måste stoppas. Därför kräver vi i kommunistiska partiet:

Annons

• Förbjud nedläggning av samhällsnyttig produktion! Konfiskera verksamheten om förbudet inte följs!

• Återupprätta en statlig industripolitik! Driv samhällsnyttig produktion i statlig regi.

• Kapa vinstnivån i företagen! Inför statligt kontrollerade investeringsfonder!

• Hela Sverige skall leva – stoppa flyttlasspolitiken!

Dennis Andersson

Kommunistiska Partiet - Trelleborg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons