Annons
Insändare

Stoppa flytten innan det är försent

Region Skåne och lasarettet i Ystad ämnar, som det tidigare skrivits om i Trelleborgs Allehanda, stänga barn- och ungdomsmottagningen i Trelleborg dit barn med allehanda sjukdomar och besvär, ej akuta, vänder sig för vård. En mycket uppskattad mottagning för såväl barn, ungdomar och deras föräldrar.
Publicerad 15 januari 2024
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Det är en anmärkningsvärd försämring för människor och skattebetalare i regionen och förpassar dessutom Trelleborg med omnejd till en sovstad utan framtida möjligheter på grund av av bristande service”, skriver B.K. Hansson angående flytten av barn- och ungdomsmottagningen från Trelleborg till Ystad.
”Det är en anmärkningsvärd försämring för människor och skattebetalare i regionen och förpassar dessutom Trelleborg med omnejd till en sovstad utan framtida möjligheter på grund av av bristande service”, skriver B.K. Hansson angående flytten av barn- och ungdomsmottagningen från Trelleborg till Ystad.Foto: Tomas Nyberg

Det är en anmärkningsvärd försämring för människor och skattebetalare i regionen och förpassar dessutom Trelleborg med omnejd till en sovstad utan framtida möjligheter på grund av av bristande service. Man kan inte föda barn i Trelleborg, förlossningen lades ned 1996, man kan inte efter beslutets verkställande få specialistvård av barn och ungdomar upp till 18 år i Trelleborg och den palliativa avdelningen flackar fram och tillbaka med stor osäkerhet vilket leder till att livets slutskede inte heller kan erbjudas.

Jag finner det upprörande att folkvalda politiker så flagrant missbrukar sin folkvalda ställning och jobbar mer för sin enskilda agenda än för folkets ve och väl.

Annons

I skenet av de senaste dagarnas varsel om orostider och uppmaning om beredskap är det anmärkningsvärt dåligt omdöme och tondövhet att lägga ned samhällsresurser eller att sårbart samla ihop dem som i det här fallet. Det är även miljömässigt helt feltänkt att alla patienter skall öka klimatavtrycket genom längre resor än nödvändigt.

”Det är även miljömässigt helt feltänkt att alla patienter skall öka klimatavtrycket genom längre resor än nödvändigt.”
B.K. Hansson

Refererande till tidigare artiklar och debattinlägg i frågan så är få, om ens någon, av mottagningens personal intresserade eller beredda att flytta med till Ystad. Det innebär att mycket kompetent och omtyckt personal söker andra jobb och risken är höggradig att när flyttlådan packas upp är den tom. Snopet sa tomten!

Det krävs en intelligent konsekvensanalys och ett omedelbart stopp för flytten innan det är försent.

B.K. Hansson, opolitiskt fritänkande

Annons
Annons
Annons
Annons