Annons
Insändare

Statsministern höjer lönen

Nu har vår regering gott om pengar.
Insändare • Publicerad 29 juli 2009
Foto: 

De har höjt sina redan höga löner med 3 000 kronor i månaden. Statsministern med hela 4 000 kronor i månaden. Tänk om de istället hade sänkt sina löner med dessa belopp. Då hade de fått stort förtroende bland folket.

Det är ju många arbetare som fått gå ned med många 1 000-lappar i månaden för att få behålla sina arbeten. Men så tänker nog inte dessa högavlönade ledare. De har ju sina arbeten säkrade iallafall för lång tid framöver. De tänker nog inte på pensionärerna som redan är hårt beskattade och ska få ytterligare åtstramning på pensionen.

Annons

En pension på 11 000 kronor, med en extraskatt på 700 kronor i månaden, ska om bara några år vara nere i 10 200 kronor. För att sedan stiga något i några år. Så efter några år ska pensionen vara tillbaka på 11 000 kronor. Men det är ju några som ska betala tillsammans med sjuka och arbetslösa.

Varför ska dessa grupper straffas?

Nilla Andersson
Lennart Petersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons