Annons
Insändare

SSG har en katastrofal organisation

Insändare • Publicerad 6 maj 2008
Insändarskribenten är upprörd över den bristfälliga organisationen på Söderslättsgymnasiet. Arkivbild: Claes Nyberg
Insändarskribenten är upprörd över den bristfälliga organisationen på Söderslättsgymnasiet. Arkivbild: Claes NybergFoto: 

ººSom förälder till ett barn i tredje årskursen på Söderslättsgymnasiet (SSG) kan jag efter snart tre år konstatera att studierna på samhällsprogrammet knappast kan få godkänt. Jag skulle vilja ge organisationen ett stort IG i betyg. Det är inte så konstigt att blivande gymnasister flyr SSG och vänder sig till Vellinge och Malmös gymnasier i stället. Här är några exempel på hur SSG missköter sitt uppdrag:

Under dessa år har mängder av lektioner ställts in – det förekommer i stort sett varje vecka! Oftast har eleverna inte fått någon information om det i förväg utan har först vid klassrumsdörren fått beskedet att lektionen är inställd. I värsta fall har ingen dykt upp utan eleverna har fått gå därifrån utan något som helst besked. I flera fall har denna inställda lektion varit dagens enda! Vilken vuxen hade accepterat att åka i väg till sin arbetsplats och få reda på att dagens arbetstimme inte blir av? Vad lär vi kommande generation?

Annons

Många lektioner har plötsligt minimerats till ett par minuter på grund av att läraren skall gå någon annan stans. I andra fall är lektionerna så dåligt planerade att läraren knappt vet vad som skall göras. Några gånger är schemat så tokigt att en lektion startar före en annan har slutat!!! Vilka signaler sänder skolan till eleverna?

Ett annat exempel på dålig organisation hände häromdagen. Mitt snart vuxna barn begav sig till SSG för att ha ett prov som var utlyst sedan länge. På lektionen (!) får eleven besked om att provet är framflyttat två veckor! Att ladda om inför ett prov tar mycket energi och kraft. Tyvärr är det vanligt förekommande att datum för prov och inlämningsuppgifter flyttas fram godtyckligt. De elever som försöker sköta sina uppgifter och passa inlämningstider blir ofta besvikna.

Tack och lov är tiden på SSG snart över för vår del. Men skall kommande gymnasister misskötas på samma sätt?

' Förälder till elev på SSG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons