Annons
Insändare

Spara gärna in på vården till mig, men inte till mitt barn!

Sjukvården vart är ni på väg?
Insändare • Publicerad 12 augusti 2011
Trelleborgs Lasarett
Trelleborgs LasarettFoto: Torbjörn Carlson

Ni säger att ni utvecklas och blir bättre. Men vi ser det inte! Det ändras hit och dit men i slutändan blir era patienter lidande. Det började med att min dotter blev jättedålig i magen och var det varje morgon. Vi vände oss till BVC som konstaterade att hon hade gått ner nästan 0,5 kg. Det är rätt så mycket på en liten 1,5-åring. De sa att vi skulle göra ett test direkt mot gluten och laktos, glutentestet gjordes i december och visade positivt. Vi skulle gå vidare och göra en undersökning i Malmö. Som tur är så lugnade hennes mage och viktnedgång ner sig lite och vi brådskade inte. Vi fick hem ett brev med en bokad tid för ett telefonsamtal med barnkliniken i Malmö. Ett bokat telefonsamtal? Detta var i februari. Doktorn ringde och vi pratade om vilka åtgärder han ville göra för att se hur pass glutenintolerant hon var.

Vi kom överens om att vi skulle åka in ena dagen och bara prata lite, han skulle känna på magen och prata om undersökning och hur det skulle gå till. Sen skulle vi åka in nästa dag för att göra en gastroskopi. Han skulle skicka tiden till oss så snabbt som möjligt eftersom det gäller ett barn. Nu är det augusti och vi har fortfarande inte fått hem någon tid! Det är helt sjukt!

Min dotter har inte gått ner mer i vikt eftersom vi slutade med fullkornsvällingen som utplånade hennes mage totalt och vi drog in lite på gluten. Men sköterskan som tog provet sa att vi för att få ett riktigt provsvar på gastroskopin, inte skulle hålla igen på gluten hemma utan fortsätta som vi gjort innan. Men hur i hela friden hade det gått om vi hade gjort det? Hon hade ju hunnit gå ner hur snabbt som helst. Jag har provat att ringa ett antal gånger och kommer aldrig fram under telefontiden. Resten av tiden är ju bara bokade samtal?! Nu har min dotter börjat bli konstig i magen igen. Men jag fasar över att dra upp detta igen. Det tar ju en sådan tid! Spara gärna in på sjukvården till mig, men inte till mitt barn! Det är skrämmande och jag blir rädd!

Nilla Andersson
Livrädda mamman
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons