Annons
Insändare

Som man ropar i hamnen får man svar - hamnen first!

Har ni märkt att kommunens konsulter såklart gör vad de blir ombedda, det är nämligen de som betalar dem, med våra skattepengar.
Publicerad 14 januari 2020
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten vill att Sysavs område vid Albäck nyttjas för en Albäckstuga 2.0 samt pulkabacke.
Skribenten vill att Sysavs område vid Albäck nyttjas för en Albäckstuga 2.0 samt pulkabacke.Foto: Privat

Konsulterna är duktiga på att trolla bort det negativa och lyfta positivt till skyarna. Deras utgångsläge i ringvägsförslaget är "Hamnen first" som vanligt. Det får vi säkert återkomma till vad det lider, men hamnen ska inte vara med i kommunens kärnverksamhet!

Blir det trångt i hamnen, så låt båtarna segla vidare och närmare godsets slutdestination, det gynnar vår miljö!

Annons

Trolleri 1: Om vi börjar med vägbredden, så skulle vägbredden från i västra vägförslaget bli 56 meter. Den nya konsulten har fått till det ordentligt, han klarar sig med 14 meter, (TA den 9 januari). Alltså med bara 25 procent mot vägbredden från västerförslaget. Att riskavstånd tillkommer begriper vi alla, särskilt vad gäller hälsa och luftkvalitet. Det är definitivt hälsofarligt att bo nära hårt trafikerade vägar. Särskilt de vägar som trafikeras av en miljon diesellastbilar om året, plus annan trafik.

Trolleri 2: Farligt gods flyttar enligt konsulten ut från centrum, det är en halv sanning. Den flyttas öster och norrut genom Trelleborgs bästa utbyggnadsområden. Där det redan nu och i framtiden också kommer att bo flest trelleborgare. Det farliga godset kommer att transporteras 10 km extra långt, på sämre vägar än i dag. Farligt gods ska alltid transporteras kortaste väg och på ett för befolkningen säkert sätt. Hastigheten för övrig trafik i förslaget ska vara upp till 100 km i timmen. På vinterhal smal väg, när snön fyker över Söderslätt, kan olycksrisken bli betydande för farligt gods transporter.

Trolleri 3: Luftföroreningar verkar vara något okänt i kommunen också för konsulten? Finns det inget förslag?

Hur rimmar en östra hamnomväg med Sveriges miljömål? Inte alls!

Det är betydande extra föroreningar som kommer att drabba befolkningen i östra och norra Trelleborg men också miljön totalt, om förslaget genomförs. Läs gärna om Barcelonastudien - Inlärningssvårigheter hos barn och sjukdomar i luftföroreningar från trafik.

Trelleborgs framtid ska inte vara ett trolleri och masskonsulteri, utan vi måste alla fram till nästa val, jobba för att få bort lastbilskramarna från fullmäktige. Jag tror att det är det enda som biter, de kan vi lätt vara utan i framtiden. Vi måste se till Trelleborgs befolknings bästa, i första hand vård skola och omsorg. Vi kan säkert få igång palliativa vårdplatser också. Som ni märkt, så skyller politikerna på varandra. Blir ibland nästan lite löjeväckande – det sade inte vi, det var inga sökande, 30 sjuksköterskor sökte etc. Dagens politiker klarar inte ens av fem sjukvårdsplatser, för våra sjukaste trelleborgare, det säger en hel del om dem, tycker jag.

I TA (den 7 januari) såg jag att en villa, den då dyraste i Trelleborg, Östra Förstadsgatan 209 köpts in för sex miljoner kronor av kommunen, för våra skattepengar. Troligen för att försöka förverkliga det här tokiga östra hamnvägsprojektet, som Trafikverket med experter nekar att betala en krona till. En bra väg i norra Trelleborg ska vi ordna med ändå!

Bra visioner finns bland många trelleborgare, bara vi får komma till grytorna. Bara ett litet exempel; På toppen av Sysav vid Albäck ska vi bygga en stuga – Albäckstugan 2.0, rund glasad för restaurang och andra aktiviteter, En "Toppstuga" för ett hundratal personer, med stor uteplats runt denna, för att avnjuta mat och utsikt, med promenader i skogen, under större delen av året. Slänterna på Albäck här är som gjorda att sätta snökanoner på, till barnens vinterlekar, skidor och pulkor med mera men även locka besökare från omgivande orter och städer, men mest för befolkningen i Trelleborg.

– Vi kommer att använda de pengar, som annars skulle gått i havet – hamnen är inte first längre!

Åke Larsson

politiskt oberoende

Annons
Annons
Annons
Annons