Annons
Insändare

Som man bäddar får man ligga

Olika myndigheters agerande bestämmer till stor del trafikflödet av bilar på Hedvägen.
Insändare • Publicerad 16 januari 2009

En släkting i mellersta Skåne fick remiss till Trelleborgs lasarett för operation. Läkaren som skickade henne till Trelleborg var samma läkare som skulle utföra operationen i Trelleborg. De kunde väl i varje fall samåkt till Trelleborg. Men nej så skedde inte utan mycket körning i onödan samt vilken stor spilltid både för läkaren och patienten.

Patienter transporteras stora sträckor fram och tillbaka i Skåne. Trelleborgs sjukhus ligger också vid Hedvägen. Flyttningen av posten ökar också på trafiken. Etableringen av Livsmedelföretaget Willys bör också ha ökat på trafiken. Andra exempel som flyttning av Bilprovningen till ena hörnan av Trelleborgs kommun. Sådana flyttningar ökar trafikflödet totalt och även på Hedvägen. Med nytillskott av serviceinriktade firmor längs med den hårt trafikerade Hedvägen och Maskingatan är ju bra men det ökar trafiken. Bebyggelsen på Stavstensudde kommer att få sin utfart mitt för den förlängda Hedvägen.

En ny fotbollsarena kommer att öka trafiken. Trelleborg är väl tänkt som centralort till Skegrie. Med den stora utbyggnad som är planerad i Skegrie tillförs Hedvägen mer bilar. Trelleborg är en långsträckt stad som innebär att planeringen av de olika områdena är extra viktig. Vid Västervångs utbyggnad har inga nya vägar byggts för att avleda trafiken. Även den trafiken påverkar Hedvägen. När nya etableringar planeras bör trafiktillströmningen utredas. Den nyetablering som skett i många år bör ej komma som en överraskning.

Ivar Ek
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons